Thứ bảy, 27/04/2024 | 07:03
Structural disorder is vital for proteins' function in diverse biological processes. It is therefore highly desirable to be able to predict the degree of order and disorder from amino acid sequence.
25/11/2020
Microbes in "starter cultures" impart a distinctive tang and longer shelf life to food like sourdough bread, yogurt and kimchi through the process of fermentation. To get a better grasp of how microbes do this in fermented sausages, such as chorizo and pepperoni, researchers reporting in the Journal of Agricultural and Food Chemistry carefully show that these tiny organisms change the composition of fatty acids in these meats, contributing to many desirable traits.
25/11/2020
A skin patch made of living blue-green algae speeds up wound healing in mice, and may help to treat chronic wounds in people with diabetes.
01/10/2020
The tsetse fly occurs in large regions of sub-Saharan Africa. The flies feed on human and animal blood, transmitting trypanosoma in the process—small, single-cell organisms that use the flies as intermediate host and cause a dangerous inflammation of the lymph and nervous system in both animals and humans. There is no vaccination for this sleeping sickness; untreated, it usually ends in death. In agriculture, particularly cattle breeding, sleeping sickness—or trypanosomiasis—causes enormous dam
18/09/2020
Cytoplasmic streaming is seen in plant cells from algae to higher plants as a phenomenon of active cytoplasmic movement with organelles, such as the endoplasmic reticulum and mitochondria. It is known that cytoplasmic streaming is generated by the sliding of motor protein myosin XI, which is binding to organelles, along the cytoskeleton constituting actin filaments. Previously, the research group has achieved the growth promotion and increasing size of the model plant Arabidopsis by the developm
15/09/2020
Ngày 20/12/2019, tại Bạc Liêu, Ban Ứng dụng và Triển khai công nghệ - Viện Hàn lâm Khoa học và Công nghệ Việt Nam và Sở Giáo dục, Khoa học và Công nghệ tỉnh Bạc Liêu phối hợp tổ chức Hội thảo: “Giới thiệu sản phẩm khoa học công nghệ phục vụ nuôi trồng thủy sản”.
01/01/2020
Năm 2020 được các chuyên gia thực phẩm nhận định sẽ là năm tiếp tục chứng kiến sự tăng trưởng nối dài của các xu hướng thực phẩm năm 2019, trong đó có một vài dòng thực phẩm được dự đoán sẽ chiếm lĩnh thị trường.
01/01/2020
Theo Tổng cục Thủy sản, mỗi năm, Việt Nam nuôi và khai thác hơn 6 triệu tấn thủy hải sản, trong đó tôm chiếm lượng lớn và tiếp tục gia tăng theo định hướng xây dựng ngành thủy hải sản trở thành mũi nhọn kinh tế của Chính phủ.
01/01/2020