Chủ nhật, 28/04/2024 | 23:55
Abstract This study aims to optimize ultrasound-assisted extraction parameters affecting bioactive compounds yield from sea cucumbers, such as temperature, time by designing experiments and calculations on Design expert Software (version 7.1 Trial, Stat – Ease Inc., Minneapolis, USA). It was found that, ultrasonic temperature and time played the important role in the extraction process. The optimum conditions for extraction of these bioactive compounds were 51.92oC; 38.97 minutes and the yield of flavonoid, phenolic và saponin were 5.02 mg GAE/g; 1.48 mg RE/g; 0.36 mg DE/g, respectively. The results prove the potentials for the ultrasonicassisted extraction to produce bioactive compounds from sea cucumbers for medical and functional food applications. Key words: Flavonoid; sea cucumber; phenolic; saponin; optimization |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao