Thứ bảy, 27/04/2024 | 14:59
ABSTRACT RESEARCHING THE EFFECT OF SPRAY DRYING CONDITIONS ON THE CAPABILITY OF VITAMIN C IN CHERRIES EXTRACT Dang Thi Yen, Pham Van Thinh, Tran Nguyen Hoang Tram, Le Hong Minh Tam, Danh Hua Khanh Ngoc, Le Thi Yen Linh, Nguyen Ha Thao Linh Cherries (Malpighia glabra L.) are rich in vitamin C and have beneficial effects on health. This study showed the impact of acerola fruit type, acerola processing method, and spray drying conditions (maltodextrin content, homogenization rate, homogenization time, drying temperature, and drying pH) on the amount of vitamin C in the powder. The results showed that fresh cherries with pressing treatment, maltodextrin content of 20%, homogenization time of 10 minutes, homogenization speed of 12,000 rpm, drying pH 3, and drying temperature at 170℃ for Powder products contain vitamin C content of 1.01 mg/g powder. Vitamin C-rich acerola powder will be a potential product for improving human health and antioxidant product diversification. Keywords: Cherry, maltodextrin, powder, spray drying, treatment, vitamin C. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao