Chủ nhật, 28/04/2024 | 10:56
Abstract: Stevia rebaudiana is an herb that contains many bioactive substances with health benefits such as flavonoids, alkaloids, steviosides. This study aims to process tea and chew candy products from Stevia rebaudiana. Study the effects of various parameters including: proportion of ingredients, processing temperature, drying temperature on sensory quality and content of active ingredients in the product were studied. The results determined, the suitable condition for processing cube tea from Stevia rebaudiana is the amount of tea for each cube is 3g, the percentage of additional CMC is 0.6% compared to the tea weight and tea drying temperature is 70°C. For chewing gum from Stevia rebaudiana, the ratio of stevia extract: corn starch is 50:50, the temperature and processing time is 110ºC - 13 minutes. Under these processing conditions, tea cubes and chew candies form Stevia rebaudiana still contain the necessary biologically active substances and have good sensory quality. Keywords: Stevia rebaudiana, chew candy, diet sugar, zero calorie sugar, stevioside. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao