Thứ sáu, 29/03/2024 | 12:24
Astract Acetic acid is an important organic acid that is widely used in many industries, especially the food processing industry. The purpose of the study is to identify the factors that influence the fermentation of vinegar from the wort of alcohol such as the concentration of sugar, the concentration of mineral supplements. The relationship between the fermentation pH values, fermentation time, the ratio of yeast/wort and the concentration of ethanol with acetic acid content was investigated and determined through the surface response method. Survey results of acetic acid fermentation conditions of strains Acetobacter tropicalis at room temperature (26 ÷ 280C), sugar concentration of 7.0%, concentration of minerals MgSO4.5H2O: 0.4 g/l, KH2PO4: 1,0 g/l, (NH4)H2PO4: 0,8g/l, ethanol concentration of fermented liquid is 5.9%, fermentation pH is 6.1, fermentation time is 8.1 days, seed rate / liquor wort is 3.5% (yeast with bacterial density of 107 TB/ml). The amount of acid formed is 4.3%. Keywords: Acetobacter; acid acetic; acid acetic fermentation; acetic bacteria; rice vinegar. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao