Thứ năm, 18/04/2024 | 09:52
ABSTRACT THE SURVEY OF DEMINERALIZATION AND DEPROTEINIZATION PROCESS IN THE ISOLATION OF CHITIN FROM SHELLS OF SHRIPM HEAD (Penaeus vannamei) BY SEMI-BIOLIGICAL METHOD Tran Quoc Huy Ho Chi Minh City University of Food Industry In this study, we investigated the demineralization and deproteinization process from the white shrimp head shell (Penaeus vannamei) by the enzyme-combined chemolysis method. The experiments were carried out in 3 phases: (1) Demineralization with 1N hydrochloric acid, the ratio of raw material/acid solution 1/3 (w/v) at 130°C for 1-3 hours; (2) Deproteinization with SEB Digest F35P enzyme, enzyme/material ratio 0.05-0.2% (w/w) pH 3 at 55°C for 24 hours; (3) Next demineralization and deproteinization with 35% NaOH for 2-8 hours at 80°C. The results of the experiment obtained a chitin product with a mineral content of 7.2% (efficiency 92.8%), protein 10.1% (efficiency 89.9%) with a demineralization efficiency of 80% under the HCl 1N condition, ratio of ingredient/acid solution 1/3 (w/v) at 130°C for 3 hours; protein hydrolysis with enzyme concentration 0.02%, pH 3 at 55°C for 24 hours, NaOH 35% for 6 hours at 80°C. Keywords: Chitin, demineralization, deproteinization, wastes of shrimp head, isolation of chitin. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao