Thứ năm, 25/04/2024 | 06:53
ABSTRACT EXTRACTION PROCESS OPTIMIZATION AND INVESTIGATION OF TOTAL POLYPHENOLIC AND FLAVONOID CONTENTS, ANTIOXIDANT ACTIVITY OF CALABUR TREE LEAF EXTRACT (Muntingia calabura L.) Dang Ngoc Ly, Vo Thanh Nhan, Le Thi Ngoc Hanh, Pham Thi Cam Hoa, Le Thi Kim Anh, Doan Thi Minh Phuong* Ho Chi Minh City University of Food Industry Extraction of a total ethanolic leaf extract from Muntingia calabura L. species was optimized the parameters of process to maximize the yield. The optimization was designed by using response surface methodology for independent factors such as extraction temperature, ratio of solvent (ethanol) to materials, and time. The optimized conditions of total ethanolic extract were attained at 80°C, 19 mL/g, and 36 minutes. The study also quantified total polyphenol, flavonoid as well as DPPH free radical scavenging ability in ethanolic extract and fractions. In the ethyl acetate fraction, the total content of flavonoid, polyphenol, and free radical scavenging ability reached the highest, respectively: 93.3 (mg/g); 319.0 (mg/g), and IC50 as 6.25 µg/mL. Keywords: Muntingia calabura L., extraction process, polyphenol, flavonoid, DPPH, chemometric. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao