Chủ nhật, 26/06/2022 | 14:15
Abstract This study was conducted under in vitro conditions to assess the effect of culture conditions on the protease production of Streptomyces DH3.4. Experiments were conducted in various pH levels (4, 5, 6, 7, 8 9) and different concentrations of NaCl (0; 0.5; 1; 1,5; 2; 2.5; 3 and 3.5%). The incubation time in the experiment was observed at intervals of 24, 48, 72, 96, 120, 144 and 168 hours. The sources of carbon used in the experiment were glycerol, D-glucose, sucrose, D-maltose, D-xylose, soluble starch with a concentration of 1%. Organic nitrogen sources were chosen such as casein, malt extract, peptone, tryptone, soybean meal, and yeast extract with a concentration of 0.5%. The sources of inorganic nitrogen including KNO3, (NH4NO3), (NH4)2SO4 and NH4Cl were designed with a concentration of 0.1%. Each experiment was run in triplicates. The results showed that the maximum protease production from Streptomyces strain DH3.4 was found under culture conditions adjusted to pH7.0, 1.5% NaCl and 144 hours of incubation. Starch performed the sole source of carbon, whereas malt extract and (NH4)2SO4 were the superior organic and inorganic substrates, respectively. Keywords: NaCl, pH, Streptomyces, Carbon source, nitrogen source, protease enzyme |
Nghiên cứu bảo quản kéo dài thời hạn sử dụng Bánh Nẳng truyền thống Làng Dòng bằng phụ gia thực phẩm
Phân lập và xác định cấu trúc một số hợp chất stilbenoid từ loài Gắm cọng (Gnetum latifolium)
Tối ưu hoá điều kiện lên men sinh tổng hợp Glutathione bởi nấm men Saccharomyces cerevisiae bằng phương pháp bề mặt đáp ứng
Nghiên cứu khả năng hấp thu nitrate và phosphate của vi tảo được phân lập từ nước thải sinh hoạt
Nghiên cứu đặc tính sinh hóa rễ củ và chiết xuất từ rễ củ Đảng sâm (Codonopsis javanica (Blume) Hook. F. & Thomson) khai thác từ núi Ngọc Linh (Kon Tum)
Tối ưu các điều kiện sinh enzyme protease ngoại bào của vi khuẩn Streptomyces DH3.4