Thứ ba, 23/04/2024 | 13:29
ABSTRACT This study is aimed to determine the inhibition ability of chitosan, a biological compound, combined with nisin, sodium diaxetat and sodium lactate for microorganisms on meat surface. The results of this work provided the method to prolong the shelf life and increase the value of pork meat. Therefore the food safety will be ensured. The results showed that the appropriate concentration of chitosan, sodium diacetate, sodium lactate, and nisin was 0.83%, sodium diaxetat 0.1%, sodium lactate 2.92%, and 810.91IU nisin/ml. Application of the spray method with injection pressure of 5.4kg/cm2, volume of liquid sprayed of 20ml/1kg, and packing in vacuum plastic bags could prolong the storage life of fresh pork from 15-16 date, while the storage life of control samples (untreated meat) was only 5-6 days. Keywords: pork, chitosan, nisin, preservation, sodium lactate. |
Trích ly và khảo sát hàm lượng polyphenol, chlorophyll, hoạt tính sinh học của dịch chiết từ lá hẹ (Allium Ramosum L.)
Tuyển chọn nấm mốc sinh Enzyme Chitosanase phân lập từ đất một vùng thuộc Nam bộ
Nghiên cứu quá trình thu nhận và bán tinh sạch chitosanase từ nấm mốc Aspergillus toxicarius
Nghiên cứu quy trình sản xuất bột chanh gia vị
Chế phẩm thảo dược thay thế kháng sinh bổ sung trong thức ăn chăn nuôi
Ứng dụng Crispr/Cas9 tạo ra giống cà chua có hàm lượng axit amin cao